Go to Top
              NL        ENArne Hendriks
Arne Hendriks: Evacuate 

Een evacuatiekantoor in een lege ruimte in Leeuwarden. Gedurende twee weken wordt onderzoek gedaan en aan een evacuatieplan gewerkt om heel Friesland voor te bereiden voor de grote uittocht. Niet noodgedwongen, maar een vrijwillige evacuatie naar waar de mensheid naartoe trekt – de grote stedelijke ballingsgebieden.

Sinds het ontstaan van steden heeft de mens de neiging ernaar toe te trekken en de periferie te verruilen voor een knooppunt waar vele mensen samen komen om te werken en te leven. De wereldbevolking groeit, de metropolen groeien, en de rest van de aarde wordt steeds leger. Een langzame ontwikkeling die veelal als een probleem wordt geïnterpreteerd. Hoe voorkomen we een onvermijdelijke leegloop van Friesland? Wat als we dit probleem omdraaien en erop vooruit lopen? Laten we gaan! Met z’n allen in één keer!

Hoeveel bussen heb je nodig om alle mensen te vervoeren, wat nemen we mee en wat laten we achter,  wat gaat een dergelijke uittocht ons kosten? En wat gebeurt er met de lege stad die achterblijft? Vraagstukken die goed uitgezocht moeten worden en vertaald naar een concreet uitvoerbaar plan.

Van  9 november t/m 21 november werkt een groep studenten onder leiding van kantoormanager Arne Hendriks aan de ontwikkeling van een evacuatieplan voor Friesland. Tijdens deze 2 weken verzamelen ze advies en informatie bij o.a. brandweer, politie, leger en gemeente zodat er uiteindelijk een gedegen plan ligt voor de grote uittocht.

Het plan wordt gepresenteerd op 21 november tijdens de laatste dag van Media Art Festival, en hiermee wordt tevens de eerste stap in het ontwikkeltraject afgesloten.

Maandag 9 november t/m zaterdag 14 november | De Snackbar, Grote Hoogstraat 12
Maandag 16 november t/m 21 november | Westerkerk, Bagijnestraat 59

Houd vooral de social media in de gaten voor oproepen om mee te werken en afwijkende openingstijden!

Dit project komt tot stand in samenwerking met de Academie voor Popcultuur en de Popfabryk, die de Snackbar als werkplek beschikbaar stelt.


Wanneer: Maandag 9 t/m 21 november, dagelijks van 12:00 tot 17:00 uur | Presentatie: vrijdag 20 november 16:00 tot 19:00 uur, Oude Slachterij, Kleine Hoogstraat 6, Leeuwarden

Locatie: De Snackbar en Oude Slachterij

Categorie: old talents specials