Go to Top
              NL        ENZeinstra
Imke Zeinstra: For I am a Dinosaur Gazelle

Imke Zeinstra is een performance artiest. Ze is in 1992 geboren in Almere en op dit moment woont ze in Breda. Ze is in juni afgestudeerd aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost. Ze treedt sinds drie jaar op en heeft meegedaan aan meerdere workshops van verschillende organisaties zoals Performance Art Studies en International Performance Association.

Naast optreden op verschillende internationale evenementen houdt ze zich bezig met het organiseren en cureren van evenementen onder de naam Experience. Er zijn al tien evenementen en meerdere samenwerkingen geweest in heel Nederland.

“In mijn performances onthul ik mijn verlangen om geliefd te worden. Mijn verliefdheid inspireert me om te doen wat ik doe. Ik ben altijd verliefd en dat heeft gevolgen voor mijn privéleven en mijn werk. Ik kan de liefde niet vinden, ze blijft vaak onbeantwoord of hij woont aan de andere kant van de wereld. Ik verlang ernaar om begeerd te worden door mannen.”

“In “For I am a Dinosaur Gazelle” verken ik mijn eigen vrouwelijkheid en speel ik met symbolen die seksueel geïnterpreteerd kunnen worden (meestal door mannen). Verleiding is een krachtig middel, de sierlijke gazelle. Maar er is ook de lelijke kant van de dinosaurus. Ik balanceer tussen die twee in.”

imke-zeinstra.nl

 


Wanneer: Vrijdag 20 november, 15:00 uur

Locatie: Westerkerk

Categorie: young masters