Een onaangepast toeristisch stel probeert een groot landgoed te kopen op het Spaanse platteland om de wereld richting een dystopie te drijven. Maar ze worden afgeleid door andere obscure figuren. Het gedrag van mensen wordt bepaald door wantrouwen, misverstanden en andere verborgen krachten. In het duister van de nacht valt er ook een glimp op te vangen van een primitieve staat van voor de beschaving. “The Lost Color” begint als een narratieve film, maar laat het verhaal vaak varen voor vrije beeldassociatie.

Deze film is, na “Music for Dysfunctional Airports”, Kris Limbachs tweede film die in Spanje is gefilmd en gaat over de economische en spirituele Europese crisis.

Het is een onderzoekende, experimentele film die de Spaanse mystiek verkent en de leegtes die achterbleven door de verloren revolutie. Een maanachtig landschap als een neutraal decor voor de actie wordt een veld om te experimenteren met verlangen, liefde, politiek en surrealistische riten. “The Lost Color” probeert de spectra op te roepen die uit het collectieve bewustzijn gedimd zijn, zoals in een regenboog waar één kleur mist. Er is voornamelijk gefilmd bij maanlicht in de woestijnachtige wildernis vlak bij Blanca (Murcia), in het zuiden van Spanje. Doordat de film deels is geïmproviseerd en deels vooraf is geschreven hadden de acteurs en de crew de vrijheid om te spelen met toeval. Een klassieke Val de Omar-achtige film.

Duur: 60 minuten
https://krislimbach.com/projects/the-lost-color/


Cast:
Lisa Müller-Trede, Jochen Arbeit, Lea Walloschke, James Farrell, Seul Herraiz, José Hortelano Villegas

Crew:
Productieassistent en 2e camera: José Hortelano Villegas
Kostuumontwerp en 2e camera: Lea Walloschke
Productie geluid en titels: Julia Bränzel
Sounddesign: Kris Limbach
Make-up: Jesi Hook
Muziek: Jochen Arbeit, Miguel A. Garcia, Hopek Quirin, Pierce Warnecke, Rieko Okuda, Juan Antonio Nieto (Pangea), Ketev