“Aquatic System” neemt de bezoeker mee op een reis door klanken vol observaties en reflecties. Een multichannel-geluidsinstallatie die gebaseerd is op de complexiteit van water, de beweging en verschillende vormen, de bewoners en de verborgen energie ervan. Gelaagde klanktexturen, bewerkte geluidsopnames en golvende tonen zorgen voor een organische en rustgevende ervaring.


Samuel van Dijk is een Nederlandse producer van elektronische muziek, sound designer en mediakunstenaar die deep electronic-muziek uitbrengt onder de namen VC-118A, Mohlao en Multicast Dynamics. Doordat hij zijn inspiratie uit technologie, natuur, film en fictie haalt, vormen zijn producties en live sets een dynamisch muzikaal kader. Sinds 2010 werkt hij als Mohlao voor labels als Meanwhile, Field en Other Heights en daarmee heeft zijn muziek een sterke positie verworven; het etherische electro VC-118A-project, deep ambient als Mohlao en subterranean ambient als Multicast Dynamics.

Het multidisciplinaire project Multicast Dynamics richt zich op verhalen vertellen met geluid. Het project begon zijn vorm en kader te vinden toen Van Dijk ontdekte dat geluid uitsluitend te horen is.

In 2015 bracht Denovali Records een vierdelige albumreeks uit van Multicast Dynamics, die conceptueel gelinkt waren door onze onmiskenbare connectie met de natuur en de grote variatie aan landschappen, kleuren en beweging. Mysterieus geknetter, subtiel gesis en duistere geluiden onthullen een verweven aanpak van compositie, verwerking en opnames. Golven van ingetogen tonen en structuren, melancholische en warm klinkende geluidspulsen, samen met luchtige opvullingen en vermengd met duistere ritmes, allemaal gekenmerkt door karakteristieke waterelementen. Al deze elementen vormen de dynamische reeksen geluid en het sonische verhaal en thema van het Multicast Dynamics Project.

www.chaindata.nl