VALERIE VAN ZUIJLEN – WINNARES YOUNG MASTERS AWARD 2016
_______________________________________________________________________________________

Winnares van de Young Masters Award 2016 is Valerie van Zuijlen, afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Met haar installatie “Scrolling Into The Deep” sleepte zij een nieuwe en bijzondere prijs in de wacht.

Valerie van Zuijlen mag een maand lang verblijven in de AADK Spain kunstenaarsresidentie voor artistiek onderzoek en productie in de inspirerende omgeving van de Spaanse stad Blanca. De werkperiode wordt begeleid door het professionele team van AADK Spain en wordt afgerond met presentaties in Blanca, Leeuwarden en op andere locaties uit het internationale netwerk van de samenwerkende partijen.

De jury voor de prijs bestond uit Elena Azzedin (ES), directeur residentieprogram AADK Spain, Kris Limbach (D), filmmaker en geluidskunstenaar en José Witteveen, etster en woonachtig in Rome.
_______________________________________________________________________________________

YOUNG MASTERS AUDIENCE AWARD 2016

audience-award_2016
De Young Masters Audience Award werd toegekend door de bezoekers van het Media Art Festival. Deze prijs is gewonnen door Mark Buitenwerf met zijn werk “The Taste of Light”. De student aan het Frank Mohr Instituut in Groningen wist met zijn installatie vele bezoekers uit te dagen in hun zoektocht naar de beleving van kleur. Ook Mark Buitenwerf mag een maand lang verblijven in de AADK in Spanje.

_______________________________________________________________________________________

SPECIAL MENTION AWARD 2016

special-mention_2016De Special Mention Award ging dit jaar naar Madeeha Lamoreaux, student aan het Frank Mohr Instituut in Groningen. Via een live verbinding kreeg ze de prijs toegekend voor haar bijzondere werk “Obtained | Retained [Blood Battery]”, waarbij zij batterijen maakt van haar eigen bloed.
_

De Young Masters Awards werden op de laatste dag van het Media Art Festival feestelijk uitgereikt. Op dezelfde dag werd ook de film “Dull man” van Kimiko Goodings gepresenteerd, winnares  van de Young Masters Award 2015.
__________________________________________

Foto’s: Jacob van Essen


Volg ons: