OPEN CALL
Experiment on Ice – December 2017


Wat gebeurt er als (kunst)schaatsers en kunstenaars op een ijsvloer met elkaar op ontdekkingsreis gaan… Dàt is waar het om draait tijdens  ‘Experiment on Ice’ komende 14, 15 en 16 december 2017.

‘Stichting Beleef en Herinner’ (Madelène van Beuzekom) neemt samen met de organisatoren van het Media Art Festival (Andrea Möller), De Blokhuispoort  (Wini Weidenaar) en de Elfstedenhal (Johan van der Kooi) het initiatief om een uniek experiment te organiseren.

Tijdens de innovatieve schaats-voorstelling ‘De Tocht van Morgen’ van afgelopen december 2016 werd theater gecombineerd met schaatsen. Deze combinatie waarbij de ijsvloer als podium fungeerde werkte letterlijk ‘verfrissend’. Het heeft geresulteerd in het idee om te ontdekken welke combinaties tussen (kunst)schaatsers en kunstenaars die gebruik maken van een ijsvloer nog meer te maken zijn. Wat zal er gebeuren als er een samenwerking ontstaat tussen een lichtkunstenaar en een schaatser of een muzikant, danser en schaatser? De essentie van dit project is het experimentele proces, waarbij zowel kunstenaars als (kunst)schaatsers geïnspireerd raken om ‘anders’ te denken en ‘anders’ te doen waarbij de ijsvloer centraal staat.

Er wordt een groep (kunst)schaatsers en kunstenaars samengesteld die samen op onderzoek uitgaan om te ontdekken en creëren, waarbij de ijsvloer de vaste basis en het uitgangspunt is. Er wordt onderzocht en geëxperimenteerd op de (schaats) ijsvloer, maar ook naast het ijs, door gesprekken met elkaar te voeren en creatieve aspecten uit te proberen. Uiteindelijk worden de bevindingen gepresenteerd aan het publiek.

Het experimentele proces zal plaats vinden op 14 en 15 december 2017 en wordt gefaciliteerd door de Elfstedenhal te Leeuwarden. De uiteindelijke bevindingen worden op 16 december 2017 een aantal keer gepresenteerd tijdens de eerste dag van de kerstmarkt in de Blokhuispoort te Leeuwarden waar dan tijdelijk een mobiele ijsbaan wordt gelegd.

Ben jij een kunstenaar die letterlijk ‘warm’ wordt van ijs, schaatsen, glijden, bewegen, muziek, vrijheid en werd je direct geïnspireerd door het lezen van bovenstaande? Meld je dan aan als deelnemer! Stuur je naam, contactgegevens, kunstdiscipline en eventueel linkjes die verwijzen naar je werk naar:  madelene@beleefenherinner.nl voor 1 oktober 2017.

Het maakt niet uit in welke kunstdiscipline je actief bent. We zijn op zoek naar enthousiaste, assertieve, innovatieve mensen die bovenal de uitdaging aan durven gaan en zich committeren aan het project. Na het inventariseren van aanmeldingen wordt er een selectie gemaakt van kunstenaars die op uitnodiging deel mogen nemen aan dit unieke experiment om zo een divers mogelijke groep te waarborgen.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met:
Madelène van Beuzekom : 06-51356350 / madelene@stichtingbeleefenherinner.nl
Andrea Möller: 06-51032737 / andrealeeuwarden@gmail.com


Volg ons: