Met live performance van Anne Chris Bakker

‘Neander’s Hollow’ is een samenwerking tussen videokunstenaar Sabine Bürger en de elektro-akoestische muzikant Anne Chris Bakker die een optreden verzorgde voor de videocamera in het nabij Düsseldorf gelegen Neandertal. In dit dal werden in 1856 sporen van de Homo Neandertalensis gevonden. Het historisch-geologisch rijke gebied is als gevolg van de delfstofwinning vanaf het midden van de 19de eeuw in slechts enkele decennia volledig verwoest.

‘Neandershöhle’ is de oude naam voor het dal dat toen nog bestond uit een diepe kloof met watervallen en grotten. Anne Chris Bakker en Sabine Bürger raakten geïnspireerd door de beschrijvingen over schilders en dichters die vanaf de 17de eeuw afdaalden in het dal om te schilderen en of te dichten, net zoals musici die in het Neandertal een plek vonden om in alle eenzaamheid te musiceren.

Anne Chris Bakker is geluidskunstenaar/experimenteel muzikant. Zijn werk begeeft zich ergens tussen de uiteinden van elektro-akoestische muziek, ambient en minimal music. Het optreden op MAF is een verklanking van het Neandertal als een landschap in verval.

Zaterdag 9 december
Première Neander’s Hollow, met live performance van Anne Chris Bakker
Tijd: 15:30 uur, daarna is de film doorlopend te zien tot 22:00 uur

Dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 december
Tijd: 10.00-18.00 uur en on demand