Media Art Friesland zoekt voor haar Raad van Toezicht een penningmeester

De stichting Media Art Friesland organiseert sinds 1995 het jaarlijkse Media Art Festival in Leeuwarden. We halen de beste jonge en internationale experimentele kunst naar Noord Nederland en presenteren die aan een breed publiek. Onze definitie van mediakunst is in de loop der jaren geëvolueerd van ‘kunst met een stekker’ naar ‘alle vormen van kunst die gebruik maken van innovatieve middelen en productieprocessen en die de wereld van nu en straks als onderwerp hebben’. Veelal zijn de werken die wij presenteren geëngageerd en spraakmakend. Zij becommentariëren de actualiteit en nodigen uit tot reflectie en duiding.

Wij bieden hiermee in Leeuwarden en Friesland een uniek podium dat disciplines en stromingen bij elkaar brengt. Ontmoeting tussen lokale kunstenaars en actoren en nationale en internationale makers is voor ons essentieel en vanzelfsprekend.

De Raad van Toezicht bestaat uit drie personen. De organisatie bestaat uit een artistiek en tevens zakelijk directeur en freelancers en vrijwilligers voor productie, scouting, communicatie en realisatie van het Festival. Een klein maar gedreven team.

De functie

  • actief meedenken met en adviseren aan de Raad van Toezicht en de directeur van het festival over begroting, financieel beleid, fondsenwerving en sponsoring;
  • deelname aan de vergaderingen van de raad, ongeveer 6 – 8 keer per jaar;
  • contacten met gemeentelijke en provinciale overheden onderhouden;
  • mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van strategisch (financieel) beleid.


Functieprofiel

  • hbo/academisch werk- en denkniveau;
  • ruime bestuurlijke en financiële ervaring, bij voorkeur bij culturele instellingen;
  • bekendheid met subsidieaanvragen en culturele fondsen;

De functie is onbezoldigd. Reiskosten kunnen worden vergoed.

Meer informatie over de vacature? Neem contact op met de voorzitter van de Raad: Albert van der Kooij, telefoon 06 150 82 450 of mail naar adm.mediaart@gmail.com. Reacties op de vacature kunnen gestuurd worden naar: adm.mediaart@gmail.com

Meer informatie over de stichting en het aankomend festival op http://mediaartfriesland.nl


Volg ons: