BODIES – over smaak, gedrag en werking
Wetenschappers en kunstenaars komen op MAF bij elkaar om vanuit hun vakgebieden te vertellen over het menselijke lichaam in zijn omgeving en over zintuigelijke ervaringen.

Dr. Matt Coler en dr. Tim van Zutphen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) nemen je mee in een experiment waarbij je verschillende smaken kunt proeven. Wellicht kom je tot nieuwe inzichten over hoe je smaken ervaart en waarom je sommige dingen gewoonweg niet lust.

Agnes Winter, onlangs cum laude afgestudeerd van de Research Master Art History van de RUG vertelt over haar onderzoek over dans en live performance in de tentoonstellingsruimte. Wat zegt de opkomst van live performance over de wereld waarin we leven? Of: Hoe verhoudt live performance in de kunst zich tot de manier waarop we ons in het dagelijks leven gedragen?

In de discussie mengen zich ook onze Young Masters Romy Joya Kuldip Singh en Sarah Amrani. In hun werken staan de relatie tussen natuur en cultuur en de wens naar maakbaarheid van de mens centraal. MAF jurylid Elena Azzedín van AADK Spain is als expert aanwezig. Centraal thema van alle artistieke onderzoek in het AADK is ‘lichamen, ruimtelijkheid en omgeving’.

De voertaal van de avond is Engels.

Dinsdag 12 december | 20.00 uur
i.s.m. RUG Campus Fryslân