Winnaars MAF Young Masters Awards 2017 
______________________________________________________________________________________

Alle deelnemers aan de Young Masters Expositie maakten kans op de MAF Young Masters Award en de Audience Award. Beide prijzen werden op de laatste dag van het Media Art Festival door Sjoerd Feitsma, wethouder cultuur in Leeuwarden en  een vakkundige jury uitgereikt.

De Young Masters Award 2017 ging naar Astrid Bink voor haar werk Artificial Movement. Zij mag een maand verblijven, werken en exposeren bij AADK Spain, nabij het Spaanse stadje Blanca.

De interactieve lichtinstallatie LED Forest van het Zwitsers collectief Bildspur was de favoriet van het publiek. Zij wonnen de MAF Young Masters Audience Award.

_______

JURY
De winnaar van de MAF Young Masters Award 2017 werd aangewezen door een internationale jury bestaande uit:

Elena Azzedín, internationaal actief als beeldend kunstenaar en directeur van kunstenaarsresidentie AADK Spain, de plek waar de winnaar van de MAF Young Masters Award in 2018 een maand lang mag verblijven om te werken en te exposeren.

Liubov Moskvina, een gedreven Russisch-Duitse mediakunstenares die op haar jonge leeftijd al tal van projecten op internationale festivals op haar naam heeft staan, zoals o.a. LUX Helsinki, SEE Djerba en het Amsterdam Light Festival 2017.

Valerie van Zuijlen, winnaar van de MAF Young Masters Award 2016; sinds MAF 2016 heeft zij o.a. deelgenomen aan een programma in computer science en electrical engineering op Stanford University en op de Dutch Design Week haar nieuwe werk ‘The Cellular Aura’ gepresenteerd.


Volg ons: