Artist in Space 2019

ARTIST IN SPACE 2019: Growing up in Public / Part 1


Media Art Friesland (MAF) zette hun internationale netwerk en eigen expertise in om een groep noordelijke talenten te coachen bij de realisatie van een nieuw artistiek project. Tijdens dit traject zetten de talenten zowel artistiek-inhoudelijk als op technisch vlak nieuwe stappen in hun ontwikkeling.

Door middel van een open call werden drie talenten geselecteerd: Stieneke Dijkstra (beeldend kunstenaar en VJ), Wander Kars (geluidskunstenaar en muzikant) en Thijs Dijkstra (IT developer en aspirant kunstenaar). De groep wordt door de artistiek medewerkers van MAF begeleid en voorgesteld aan ervaren internationale kunstenaars uit het netwerk van MAF. Met hen vinden korte, intensieve sessies plaats waarin de experts kennis nemen van de plannen van de kunstenaars en gericht tips geven.

In september werkte de groep een week lang op een openbare locatie aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden zodat ook publiek het maakproces kon volgen en de kunstenaars eerste resultaten konden toetsen aan publiek. Het resultaat van dit maak- en coachingsproces is een volwaardige interactieve kunstinstallatie ‘The Womb‘ die in november gepresenteerd werd tijdens LUNA Leeuwarden Urban Night Adventure 2019.

[et_pb_gallery gallery_ids=”10891,10893,10897,10899″ gallery_orderby=”rand” orientation=”portrait” show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” _builder_version=”4.17.1″ custom_margin=”||||false|false” global_colors_info=”{}”][/et_pb_gallery]

ARTIST IN SPACE
Artist in Space 2019 is de eerste editie van een experimenteel talentontwikkelingsproject, ontwikkeld door Media Art Friesland en mede mogelijk gemaakt door We the North, het Mondriaan Fonds, de Noordenaars en Keunstwurk.

Loading...