Vortex III

Mutual Loop (AT)

‘VORTEX III’ is een tunnel van trillende lijnen die dynamische processen oproepen. Het pad langs de linten leidt naar het onbekende en onontdekte. Het volledige beeld zal nooit volledig zichtbaar zijn, er blijft altijd een onzekerheid in de ruimte. Het licht, dat zelf onzichtbaar is, reist langs de stralen die zelf niet lichtgevend zijn.

Dr. Martina Trittart werkt als kunstenaar, curator en onderzoeker in Wenen, Oostenrijk. Haar werk omvat installatie- en mediakunst en filmmaken, en heeft een prominente focus op licht als medium, gerelateerd aan de waarneming van ruimtes. Martina Trittart zit in het bestuur van de kunstvereniging Künstlerhaus. Ze voltooide haar doctoraat over ‘Light Spaces – Spatial Models of Perception’ aan de University of Technology in Graz.

Holger Lang, MA in Fine/Studio Arts (Webster University, St. Louis.VS), is een Oostenrijkse kunstenaar en filmmaker die in Wenen woont en werkt. Zijn artistieke focus varieert van abstract en conceptueel werk tot experimentele en interdisciplinaire projecten. Rondreizend over de wereld wordt hij uitgenodigd voor talloze lezingen, presentaties, conferenties en festivals in Europa, de VS en Japan. Tijdelijke installaties creëren vluchtige ruimtes waar kijkers kunnen ervaren en deelnemen. Hij runt Galerie Sternstunde in Wenen, organiseert een festival voor experimentele film en geeft les aan universiteiten sinds 1995.

Loading...