EDUCATIE

LUNA Educatie biedt verdieping en ruimte om te spelen

EDUCATIE

LUNA 2024

Het educatieprogramma van Luna Young Masters 2024 laat jongeren op diverse niveaus kennismaken met mediakunst. Tijdens de rondleiding en de workshop ‘Actie, kettingreactie’ ontdekken ze van alles op het gebied van kunst, media en technologie.

Zo maken de leerlingen binnen het primair onderwijsprogramma met elkaar een kunstwerk aan de hand van een projectie. Leerlingen binnen het voortgezet onderwijsprogramma gaan aan de slag met het creëren van hun eigen verhaal door middel van een soundscape. 

Daarnaast wordt er dit jaar gewerkt aan een lesprogramma voor studenten binnen het middelbaar beroepsonderwijs, om ook hen in de toekomst op het juiste niveau te betrekken bij de wereld van kunst, media en technologie.  

RONDLEIDINGEN VOOR OVERIGE GROEPEN

Voor alle overige groepen zijn er ook rondleidingen te boeken. Er zijn twee opties:
• Een rondleiding door onze LUNA Young Masters expositie, met jonge, internationale mediakunsttalenten;
• Een boeiende tocht langs de LUNA Nights kunstwerken op de avonden van 1, 2 en 3 februari in het centrum van Leeuwarden en het Spoordokgebied.

Leer het hele jaar door! We bieden een educatief programma voor het primair en voortgezet onderwijs. 
Gedurende het hele jaar bieden wij workshops en introducties in de mediakunst aan voor alle onderwijsniveaus. In de festivalperiode worden die op onze hoofdlocatie verzorgd in combinatie met rondleidingen door de LUNA Young Masters Expositie. Ook kunnen er rondleidingen voor LUNA Nights geboekt worden. De rondleidingen maken we op maat, passend bij de leeftijd en belangstelling van de leerlingen. Gedurende de rest van het jaar komen we graag bij u op school. Neem gerust contact met op met Ruth Stellingwerf om de mogelijkheden te bespreken: educatie.mediaartfriesland@gmail.com.

Ons aanbod voor het primair en voortgezet onderwijs is te vinden op de website van Kunstkade:
Primair onderwijs
Voortgezet onderwijs

LESBRIEVEN

Media Art Friesland biedt lesbrieven aan voor docenten van het primair en voortgezet onderwijs, bedoeld om onderwerpen uit de mediakunst te behandelen in hun lessen. De onderstaande lesbrieven zijn te downloaden en te gebruiken.

Kunst op straat – Primair onderwijs
Leerlingen maken als reizende kunstenaars met behulp van Google Maps zelf kunstwerken voor alle uithoeken van de planeet. Geschikt voor middenbouw. Download deze lesbrief hier.

Videogame fotografie – Voortgezet onderwijs
Leerlingen gaan aan de slag met fotografie in de wereld van videogames. Geschikt voor alle leeftijden. Download deze lesbrief hier.

Neem voor meer informatie contact op met Ruth Stellingwerf:  educatie.mediaartfriesland@gmail.com.

Loading...