EDUCATIE

LUNA Educatie biedt verdieping en ruimte om te spelen voor iedereen!

EDUCATIE

Leer het hele jaar door! We bieden een educatief programma voor het primair en voortgezet onderwijs. 

Gedurende het hele jaar bieden wij workshops en introducties in de mediakunst aan voor alle onderwijsniveaus. In de festivalperiode worden die op onze hoofdlocatie verzorgd in combinatie met rondleidingen door de LUNA Young Masters Expositie. Ook kunnen er rondleidingen voor LUNA Nights geboekt worden. De rondleidingen maken we op maat, passend bij de leeftijd en belangstelling van de leerlingen. Gedurende de rest van het jaar komen we graag bij u op school. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via educatie.mediaartfriesland@gmail.com.

Ons aanbod voor het primair en voortgezet onderwijs is te vinden op de website van Kunstkade:
Primair onderwijs
Voortgezet onderwijs

LESBRIEVEN

Media Art Friesland biedt lesbrieven aan voor docenten van het primair en voortgezet onderwijs, bedoeld om onderwerpen uit de mediakunst te behandelen in hun lessen. De lesbrieven zijn hieronder vrijblijvend te downloaden en te gebruiken.

Kunst op straat – Primair onderwijs
Leerlingen maken als reizende kunstenaars met behulp van Google Maps zelf kunstwerken voor alle uithoeken van de planeet. Geschikt voor middenbouw. Download deze lesbrief hier.

Videogame fotografie – Voortgezet onderwijs
Leerlingen gaan aan de slag met fotografie in de wereld van videogames. Geschikt voor alle leeftijden. Download deze lesbrief hier.

EDUCATIE TIJDENS LUNA 2023

Tijdens LUNA kunnen jongeren van alles ontdekken op het gebied van kunst, media en technologie. Ga op avontuur tijdens de workshop en rondleidingen op LUNA!

Ons educatieprogramma voor 2023 wordt in aanloop naar het festival bekend gemaakt.

RONDLEIDINGEN VOOR OVERIGE GROEPEN

Voor alle overige groepen zijn er ook rondleidingen te boeken. Er zijn twee opties:
• Een rondleiding door onze LUNA Young Masters expositie van jonge internationale mediakunst;
• Een boeiende tocht langs de LUNA Nights kunstwerken op de avonden van 9, 10 en 11 februari in het centrum van Leeuwarden.

Neem voor meer informatie contact op door te mailen naar educatie.mediaartfriesland@gmail.com.

Loading...