INGO WENDT
Turning colours

LOCATIE: SCHOOLSTRAAT 4, BINNENTUIN

Turning colours is een projectief kunstwerk, opgebouwd uit drie mini-projectoren. Deze zijn gemaakt van ongebruikelijke onderdelen, zoals waterleidingen en elementen van een diaprojector met 70*70mm dia’s. De projectoren zijn rond, waardoor het mogelijk is ze te laten draaien door middel van een systeem van 12 volt-reductiemotoren. Het licht komt van drie ingebouwde lampen. De opstelling en gelijktijdige projectie toont een rond beeld met een diameter van zeven meter waar alle drie projecties op samen komen. Hierdoor ontstaat een additieve kleurmenging op de totaalprojectie; rood en groen licht mengen zich tot een gele kleur, blauw en rood licht worden samen paars, enzovoorts.

Het werk toont de indrukwekkende mogelijkheden die ‘gewoon op straat liggen’ en het resultaat zijn van natuurlijke fenomenen die gebruikt kunnen worden in de kunst. Het kunstwerk is een statement tegen de overweldigende productie van digitaal werk.

Ingo Wendts werk is gebaseerd op kinetica en licht. In zijn werk laat hij graag de waarde van analoge beeldgeneratoren zien. Van alledaagse materialen maakt hij krachtige visuele ervaringen.

www.ingo-wendt.de

Loading...