LUNA 2022

LUNA 2022

VOICES

LUNA 2022 vond plaats van 17 maart tot en met 3 april. Bijna drie weken lang genoten we van mediakunst van jong talent uit binnen- en buitenland in het Stationskwartier in Leeuwarden, met hiernaast een veelzijdig randprogramma rondom het thema Voices.

Van 24 tot en met 26 maart betoverde LUNA Nights de binnenstad van Leeuwarden met lichtkunstwerken van gerenommeerde makers uit binnen- en buitenland.

THEMA

Vorig jaar bracht de pandemie de wereld tot stilstand. Met ons 2020/21 Mediakunst Festival thema Hier en Nu namen we de tijd om te reflecteren: om dieper in ons heden te graven en de scheuren te onderzoeken die in de crisis zijn ontstaan.

In de overgang naar een post-pandemische tijd, zijn we nog steeds aan het begrijpen hoe het leven is veranderd, en hoe we het heden en de toekomst vorm kunnen geven. Met het oog op deze uitdaging is ons thema voor 2022 Voices. Na vele lange, stille maanden van isolement lijken er stemmen in de lucht te zoemen. Trillingen groeien onder onze voeten; of komen ze van binnenuit ons lichaam? We worden omringd door het geroezemoes van de technologie, de taal en de cijfers van de wetenschap, het gefluister van samenzweringen, de roep om verandering, het gezang van de natuur.

Met Voices openden we gesprekken tussen kunst, wetenschap en technologie met verbeelding, speculatie en actie.

LUNA YOUNG MASTERS 2022


Loading...