Elías Merino (ES) & Tadej Droljc (IS)

SYNSPECIES

Stationskwartier – Snekertrekweg 1

SYNSPECIES is een audiovisueel project gecreëerd door Elías Merino en Tadej Drolic. Het project is het resultaat van discussies en conceptuele gedachtegangen over virtuele audiovisuele objecten, digitale kunstparadigma’s en verhalend onderzoek.

De performance verkent onnatuurlijke, dromerige velden die worden bevolkt door audiovisuele objecten op verschillende groottes. Tussen de objecten vindt kruisbestuiving plaats, zij muteren en vechten om hun ruimte en hun bestaan. Ze co-creëren een wereld van onwerkelijke lichamelijkheid die voortdurend wordt gevormd door brutale krachten. SYNSPECIES voeden zich met kluwens van computercode en analoge signalen. 

Elías Merino (MA/PhD in sonic arts and composition) is een Spaanse audiovisueel kunstenaar. ZIjn oeuvre omvat installaties, audiovisuele composities en live performances. Voor SYNSPECIES en tal van andere projecten werkt hij samen met Tadej Droljc (PhD in audiovisual composition), een Sloveense kunstenaar en creative coder die op het snijvlak van geluid, beeld en licht opereert. Zijn recente werk richt zich op wat hij een pluralistische benadering van real-time audiovisuele compositie noemt, waarbij verschillende hiërarchieën tussen geluid en beeld naast elkaar bestaan binnen individuele composities. Momenteel is hij doctoraal onderzoeker in audiovisuele compositie aan CeReNeM en is hij docent aan de University of Huddersfield.

Loading...