Philipp Geist (DE)

Time Drifts

Oldehoofsterkerkhof

De Berlijnse kunstenaar Philipp Geist werkt internationaal aan media video/lichtinstallatie, fotografie en schilderkunst. Voor LUNA Nights toont Philipp Geist een lichtkunstinstallatie op het Oldehoofsterkerkhof en de Oldehove die een interpretatie geeft van het concept van ruimte en tijd. Woorden worden geprojecteerd op de grond en de bezoekers, gecombineerd met zwevende geografische vormen die vervolgens weer verdwijnen in de mist. Daarmee beeldt het een ongrijpbaarheid uit; van de gedeeltelijke kennis en begrip over het leven, verleden en het heden. De diepte en driedimensionale weergave van dit lichtkunstwerk symboliseert de continue ontwikkeling van ruimte door doorlopende tijdlijnen en presenteert een complex netwerk dat voortkomt uit de verschillende ruimtelijke componenten die zich in de loop der tijd verspreiden. 

Deze installatie maakt deel uit van een serie onder de naam TIME DRIFTS. Het werk wordt specifiek voor de locatie gemaakt en was eerder ook te zien in onder andere Berlijn, Jeruzalem, Frankfurt, Vancouver en Montreal. 

Geist’s projecten worden gekenmerkt door hun complexiteit en de integratie van locatie, geluid en bewegende beelden. In zijn video-mapping installaties vermijdt hij het gebruik van doeken en verandert hij diverse architectuur in bewegende, schilderachtige lichtsculpturen, die de perceptie van de toeschouwer van twee- en driedimensionaliteit uitdagen. In 2013 ontving Geist de Duitse lichtdesignprijs in de categorie lichtkunst voor de installatie Time Drifts. In 2014 ontwikkelde hij een video-installatie over het universeel erkende standbeeld van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro en projecteerde deze grootschalig op de Santa Marta Favela en in december 2009 toonde hij een 4D mapping installatie op de gevel van de koninklijke troon in Bangkok ter gelegenheid van de 82e verjaardag van koning Bhumibol. 

(c) Philipp Geist / Videogeist / VG Bildkunst 2022

Loading...