Tessa Loes van Bree (1997, NL)

Engelenkoor

Engelenkoor is een audiovisuele installatie die een ervaring creëert over transformatie en de confrontatie en schoonheid van vervorming. Wat je ziet is een microfoon en vijf stalen, brommende platen als publiek. Willen ze iets van me? Werkt de microfoon? Of is hij er voor de sier? Testen, tikken. Het geluid dat je in deze machine stopt wordt vervormd door de transmissie, dan is er een korte stilte. Met jouw inbreng komt er een frisse wind. 

Het project is ontstaan uit onderzoek, gedreven door een verlangen naar meer gebruik en fluïditeit van interactieve en open geluidstechnologie. Hoe kunnen rigide metalen platen iets kneedbaars worden, of zelfs etherisch? Het interactieve werk reageert op vragen die door het materiaal worden opgeroepen: “Zeg jij het maar. Ik ben een en al oor.”

 

Tessa Loes is een visuele en auditieve kunstenares. Ze gebruikt meerdere technieken om sfeer te creëren en emoties over te brengen. Ze studeerde in 2021 af van de studie Art & Research aan de St. Joost Academie in Den Bosch.

Loading...