Kompost Presentaties

2021/22

KOMPOST is een tijdelijke, experimentele vrijplaats voor beeldmakers en geluidskunstenaars in of uit Friesland. Vanuit de disciplines beeld en geluid worden voor elke editie twee makers uitgenodigd om een week lang samen te werken aan een korte audiovisuele compositie. De setting voor elke residentie is een unieke locatie in Friesland.

KOMPOST wil aanjager zijn voor Friese geluidskunst en beeldend talent dat zich niet plooit naar popstructuren. De deelnemers opereren in een omgeving waar de termen geluid en muziek, zicht en beeld uitwisselbaar zijn en creëren een compositie die eerder bevraagt dan bevestigt.
Tijdens LUNA laten we het resultaat zien van de duo’s, zijnde: Jurre Bakker & Myrthe Kooijmans, Bas Metz & Vincent Westra, Jochem Knoef & Ivo Kraan, Jonathan Bergsma & Niek de Vries, Esker van de Werken & Drico Ligthart, Abel de Grefte & Jurjen Jellema Gert Boersma & Marc Henri Queré.

Door de organisatie worden van tevoren geen inhoudelijke kaders vastgesteld voor de te maken compositie. De locatie is wat beide disciplines bindt tijdens de residentie. Hoe de locatie verwerkt wordt in de compositie en hoe de disciplines bij elkaar worden gebracht is aan de makers zelf. Vanuit KOMPOST leggen we de nadruk op vernieuwing en het treden buiten je eigen comfortabele kaders.

KOMPOST is een gezamenlijke productie van Popfabryk & New Noardic Wave.

https://popfabryk.nl/project/kompost


Loading...