RAAMH presenteert:

Maaike Meindertsma ‘Via Rastello’

‘Via Rastello’ is een reis door de gelijknamige historische straat in Gorizia (Italië), ooit hét commerciële centrum van de stad, maar door de jaren heen in drukte en populariteit afgenomen. In dit werk legt Maaike Meindertsma te voet de route af van een in de late achttiende eeuw rijdende tram. ‘Via Rastello’ wordt hierdoor zowel een performatieve handeling als een film en laat in een reis die duurt van de ochtend tot de avond het contrast zien tussen de overgebleven levendigheid en de verlatenheid van de straat.

Met dit project maakt Maaike haar werk onderdeel van de stille, maar zeker niet verlaten locatie de Haniasteeg. De film krijgt op deze plek een nieuwe betekenis en wordt onderdeel van de stad in het algemeen.

MAF in RAAMH wordt gefaciliteerd door Neushoorn en Keunstwurk dat voor dit project een internationaliseringsbudget voor beeldende kunst beschikbaar stelt. RAAMH is een project van Jan Herman de Boer en Jurre Huitema, waarmee zij laagdrempelig jonge Friese kunstenaars in de kijker spelen. Media Art Friesland zet zich in voor mediakunst en neemt graag de uitnodiging aan om met ‘MAF in RAAMH’ de uitkomsten van internationalisering, die o.a. het LUNA Festival teweegbrengt, te presenteren.


Loading...