Robert Sochacki (PL)

Leeuwardens atelier

 

Gouverneursplein

Sochacki maakt van het Gouverneursplein een feeëriek landschap met fantasievolle en kleurrijke verhalen en bijzondere geluiden die hij in de directe omgeving ophaalt en mixt met zijn oneindige verzameling aan beelden die op het netvlies blijven hangen.

Voor zijn werken combineert Robert Sochacki tekeningen, schilderkunst, fotografie, video en animatie. Hij ontwikkelt grootformaat muurschilderingen die de omgeving en zijn architectuur onderdeel uit laten maken van een multimedia collage. Zijn werken vertellen een veelgelaagd verhaal en tonen een deel van de wereld en cultuur zoals de kunstenaar deze waarneemt. Voor het werk dat hij in Leeuwarden creëert heeft hij zich onder andere laten inspireren door elementen uit de traditionele Nederlandse schilderkunst. Laat je verrassen!

Speciaal voor het werk van Sochacki heeft Thomas Aussenac, sounddesigner uit Barcelona, de muziek bij het werk van de kunstenaar verzorgt. Hiervoor heeft hij allerlei geluiden in Leeuwarden opgenomen en er een compositie van gemaakt.

Loading...