Louisa Teichmann

Ultimate Dragon

Louisa Teichmann is een digitaal kunstenares uit Rotterdam, werkend met thema’s rondom gaming en het effect van nieuwe technologieën op de perceptie en realiteitsbeleving van de speler. Door spelmethodes te analyseren en deze te implementeren in een real-life setting, creëert ze scenario’s waarin de kijker verandert in de hoofdpersoon van een interactief en fictief verhaal.

Haar afstudeerproject Ultimate Dragon is een adventure game-installatie die je in een wereld trekt met een belofte: je eigen, persoonlijke Utopia. Terwijl je beweegt door een fictief landschap, in constante dialoog met het programma, genereert jouw input een verborgen driedimensionaal, digitaal landschap. Het programma bouwt stiekem een wereld gebaseerd op jouw activiteit in het spel. Iedere keer als de speler een keuze maakt in het spel, wordt er een laag toegevoegd in het virtuele spectrum. Dit resulteert in een feedback-loop, afhankelijk van de constante input vanuit beide kanten van het scherm. Op het moment dat er genoeg informatie is, wordt het geïndividualiseerde landschap getoond. Is de creatie van het programma vergelijkbaar met de wereld die de speler fantaseerde? Is technologie in staat om de eigen fictie te vertalen naar een levende, digitale omgeving? En zo niet; wiens fictie is het dan?

Louisa Teichmann studeerde afgelopen juli af met een Bachelor in Graphic Design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam na een stage van zes maanden in eventproductie bij Waag technology & society.

www.louisateichmann.com

Loading...