Martina Stella

L’ESPACE DU DEDANS • 
THE INNER SPACE

L’espace du dedans is een korte film die Martina Stella maakte tijdens het See Djerba’s International Media Art Project in Houmt Souk. Nadat Martina een aantal dagen door de omgeving wandelde en deze verkende, ontdekte ze een bepaald gevoel tussen de stad en de kust. De Souk bleek een omhullende structuur te hebben, gespleten in een hoeveelheid van details, artefacten en architectonische composities. Martina concentreerde zich op hoe een aspect een onafhankelijk element wordt die opgaat in het geheel en hoe door die ontmoeting met andere vormen een nieuwe entiteit ontstaat.

In deze entiteit – de film, de stad zelf -, zien we nog steeds alle voorgaande componenten terug; die details die onafhankelijk blijven van het gehele resultaat. Toch gaat de film meer over de processen en de evolutie hiervan, eerder dan het eindresultaat. De video vertelt over een cyclus die de kust verlaat en, na de stad te hebben verkend, er weer naar terugkeert. Tijdens deze cyclus van de zee naar de stad en weer terug, vervaagt ieder beeld weer in een ander tafereel, als het vloeiende en stille dwalen van het zicht.

De Italiaanse Martina Stella, geboren in Trieste in 1992, woont sinds zes jaar in Frankrijk. Na haar eerste diploma in Languages and Modern Cultures en vijf jaar ervaring te hebben opgedaan binnen verschillende culturele organisaties (bij evenementen en kunsthallen), ging ze terug naar de universiteit om hedendaagse kunst te studeren en zich te ontwikkelen in haar eigen artistieke praktijk. In juni 2019 is ze afgestudeerd en behaalde ze haar master in Photography and Contemporary Art aan de Paris 8 University. Momenteel werkt ze als autonoom kunstenaar en doet ze de audiovisuele techniek bij het Atelier des Lumières in Parijs.

www.martinastella.com

Loading...