Tajny_Projekt

Sound Observatory

Sound observatory is een interactieve en educatieve multimedia-installatie om geluid te observeren. De installatie bestaat uit twee delen: het eerste deel is een animatie waardoor je de basiskennis krijgt over de fysieke eigenschappen van geluidsgolven, het tweede deel is interactief. Door geluid te produceren met een controller-synthesizer krijg je een beeld van het geluid, vertaald door een speciaal aangesloten Vectrex-scherm en een laser. De installatie laat je de veranderingen in een geluidsproces zien door een aantal basisparameters die je zelf aan kunt passen, zoals dichtheid of frequentie, toegevoegde effecten en audiofilters, of door een microfoon te gebruiken. De totale ervaring brengt je dichter bij de oorsprong van geluid en toont de logica in de beelden van harmonische vibraties, die in de wiskunde bekend staan als de Lissajous figuren.

Tajny_projekt is een nieuw media-artistscollectief uit Katowice, Polen, bestaand uit de leden Kacper Mutke en Michal Urbański. In hun werk trachten ze creativiteit met nieuwe technologieën te combineren om interactieve, innemende multimedia-installaties, visuele content of live VJ-shows te maken. Ze zijn ervan overtuigd dat, met een sterk technische en artistieke basis, de mogelijkheden om moderne kunst te ontdekken onbeperkt zijn.

Kacper Mutke haalde zijn Master in 2019 aan de Multimedia Activities Lab bij de Academy of Fine Arts in Katowice. Michał Urbański is – naast betrokken bij tajny_projekt – een freelance software engineer, gepassioneerd in nieuwe media en creative programming. In 2018 studeerde hij af aan de Silesian University of Technology met een Master of Engineering in Computer Science.

www.tajnyprojekt.com

Loading...