Tom Bekkers

IN SEARCH OF THE MIRACULOUS II

De strijd tussen mens en natuur is voorbij; en wij hebben gewonnen. Nu de dood van de natuur langzaam begint door te dringen, staan we aan het begin van een rouwproces. Op zoek naar een nieuwe verhouding tot wat we ooit natuur noemden.

Tom Bekkers probeert in zijn werk mensen uit te dagen om hun wereld op een andere  manier te bekijken. Dezelfde zaken kunnen er vanuit een andere hoek volledig anders uitzien. Dit is één van de kernpunten van het Posthumanisme, een filosofische stroming die stelt dat we te veel vanuit ons mens-zijn denken en te weinig empathie hebben voor de dingen om ons  heen. De abstractie van dat onderwerp staat in contrast met de  verschijningsvorm van Tom z’n werk, waarin materialiteit, schaal en beweging centraal staan. De kijker moet zich fysiek tot zijn werk verhouden; hierdoor daagt hij mensen uit om hun omgeving, zowel fysiek als  mentaal, vanuit een ander perspectief te bekijken.

Tom Bekkers studeerde onlangs af aan de HKU in Utrecht. In Search of the Miraculous II is een video-installatie dat bestaat uit vijf performances, gefilmd in het Waddengebied.

www.tombekkers.nl

Loading...