Text.ME

11 FEBRUARI t/m 19 februari

TEXT ME Leeuwarden keert in zijn derde editie terug op het LUNA Festival 2023. Het project bestaat uit een intensief programma van een week waarin vijf geselecteerde jonge curatoren uit verschillende landen in Europa en Afrika de kans krijgen om zich te verdiepen in het festivalprogramma en er kritisch op te reageren. Daarnaast nodigt TEXT ME de curatoren uit om hun veelzijdige en interculturele achtergronden te verkennen en kennis te maken met kunstenaars en presentatieplekken voor beeldende kunst in Noord-Nederland.

TEXT ME, gericht op curatorisch schrijven, is een unieke ervaring die opkomende curatoren in staat stelt te netwerken met professionals, zinvolle uitwisselingen aan te gaan met kunstenaars en hun werk en te interageren met onze lokale en internationale partners.  

Door middel van workshops, artist talks, co-writing en peer review sessies zullen de jonge curatoren elk een tekst produceren die voortdurend in dialoog gaat met en reflecteert op een kunstwerk van onze Young Masters tentoonstelling. De teksten worden vervolgens gepubliceerd op de platforms van Media Art Friesland en onze partners. 

De deelnemers aan onze derde editie van TEXT ME: Zrinka Grula, Gabriella Encheva, Viktória Razina, Janet Sabri en Cyrine Ghrissi.

Zrinka Grula (Kroatië/Groningen) is derdejaars student Kunstgeschiedenis met een bijzondere belangstelling voor performance en intermediale kunst.

Gabriella Encheva (Bulgarije/Groningen) is derdejaars student Kunstgeschiedenis en gefascineerd door hedendaagse kunst, film en architectuur. 

Viktória Razina (Slowakije/Groningen) is een derdejaars student Kunstgeschiedenis met een passie voor schrijven over beeldende kunst.

Janet Sebri (Tunesië) is ingenieur kunstmatige intelligentie en curator. Ze vond haar creatieve muze in het maken van tentoonstellingen en omarmt sinds kort curatorisch schrijven als haar creatieve uitlaatklep.

Cyrine Ghrissi (Tunesië) is een jonge curator, geïnteresseerd in het onderzoek naar gender en de menselijke band met de natuur.

Loading...