Katja Grohmann (DE) & Baz Laarakkers (NL) | AIR BRIDGESAir Bridges is een magische performance met een open einde van kunstschaatster Katja Grohmann (DE) en sound artist Baz Laarakkers (NL). Laat je meevoeren in hun verhaal, waarin er geschaatst wordt op glad – en onnatuurlijk – ijs.

Bruggen verbinden plaatsen, mensen en culturen. Bruggen zijn de weg, de zoektocht, het startpunt, het obstakel en ook het doel. Ze verbinden dat wat anders is van elkaar. Maar is een brug gebouwd op vaste grond of is het een installatie in de lucht? Of spreken we nu slechts in metaforische termen? Kun je het beeld van jezelf achterlaten aan de ene kant en iemand anders of zelfs iets nieuws worden aan de andere kant?

In het perspectief van de kunstschaatser ontstaan er verbindingen tussen objecten; tussen de schaatsen en het materiaal, het lichaam, de muziek en het licht. De projecties in Air Bridges visualiseren de brug tussen het kunstmatige en het natuurlijke, waar soundscapes een sfeer creëren alsof je je tussen twee werelden begeeft.

Tussen hemel en aarde, tussen licht en schaduw, tussen het menselijk lichaam en het object. Tussen de essentiële behoefte om natuurlijke bronnen te beschermen en tegelijk deze te vernietigen met individuele belangen. In de wens om van jezelf te vlucnten om aan het eind wederom met jezelf geconfronteerd te worden.

Locatie: Lombardplein
22 november 17.00 – 23.00
23 en 24 november 17.00 – 00.00


SHOW THIS PAGE IN ENGLISH