Alessandro Lupi (IT)

Fragment of Reality

Westerplantage

FRAGMENT OF REALITY is een fascinerende installatie van reflecterende deeltjes die zowel overdag als ‘s nachts een steeds veranderende lichtsculptuur creëren met uitsluitend gebruikmaking van zonlicht en ‘s nachts strooilicht uit de omgeving. FRAGMENT OF REALITY verrast, zonder poespas. Het toont de schoonheid van eenvoud en vestigt de aandacht op de schoonheid van het ‘natuurlijk’ aanwezige licht.

Alessandro Lupi’s werk concentreert zich op licht en de versmelting ervan met kleur, ruimte en tijd. Elk werk lijkt een eigen wereld te creëren, waarbij de nadruk ligt op het idee van ‘omkering’, de mogelijkheid om de toeschouwer het tegenovergestelde gezichtspunt te bieden van het verwachte of voorspelde gezichtspunt. In zijn werken wordt de dichotomie van tegengestelde situaties, zoals exterieur-interieur, vrijheid-gevangenis of leven-dood, doorbroken door de hedendaagse perceptie van deze twee aspecten.

Alessandro Lupi, geboren 1975  in Genua, woont en werkt in Berlijn. Hij studeerde Fine Art aan de Accademia Ligustics Di Belle Arti in Genua.

Loading...