Casa Magica (D)

Sound Escape

Zuidgevel Blokhuispoort

In de voormalige gevangenis De Blokhuispoort is één van de gevels verlicht met een sereen architectonisch beeld. De zachte rust verandert in een levendige animatie voor bezoekers wanneer ze de verlichte gevel scannen met een Augmented Reality-app op hun smartphone. Laat je vooral verrassen door de abstracte wezens die uit het gebouw ontsnappen en wegvliegen! Deze creaturen zijn visualisaties van geluiden en stemmen, in perfecte synchronisatie met de visuele aspecten van SOUND ESCAPE.

Download the app hier!

Google Play (Android)
Apple Store (iPhone)

Casa Magica maakt locatiespecifieke projecten, waarbij actuele, kunsthistorische en lokale thema’s verweven worden in projectiemappings en multimedia shows. De kunstenaars zijn bijzonder geïnteresseerd in 3D-transformatie van bestaande structuren, die zij ‘digital decalcomania’ noemen. Een belangrijk onderdeel van hun artistiek onderzoek is de visualisatie van geluid.

Casa Magica bestaat uit Sabine Weißinger en Friedrich Förster. Na studies in onder andere kunstgeschiedenis, theologie en biologie met specialisatie in neurowetenschappen, ontwikkelden zij sinds de jaren ’80 tal van toepassingen van innovatieve technologie voor de beeldende kunst die zij zelf toepassen in grootschalige én experimentele projecten wereldwijd.

Loading...