Friedrich Boell (D)

Colores del Mundo

Stationskwartier / Snekertrekweg 1

Friedrich Boell onderzoekt de beeldvormende eigenschappen van kapotte elektronische apparaten. Hoewel ze over het hoofd worden gezien wanneer ze functioneren, staan de materiële onderdelen en eigenschappen van telefoons, tablets en schermen in het middelpunt van de belangstelling van de kunstenaar. Hij maakt ze onherkenbaar, manipuleert ze, en vernietigt ze om visuele en optische kwaliteiten te onderzoeken.

Tijdens LUNA Nights presenteert Boell een poëtische installatie van licht en voorwerpen en veel gebezigde woorden, die hij tijdens een recent werkverblijf aan het begin van de eerste corona lockdown in Colombia heeft verzameld.

Friedrich Boell (Wesel, 1982) groeide op in Xanten, Duitsland. Hij verhuisde in 2001 naar Berlijn om daar Information Technology and Networked Systems te studeren. Tien jaar werkte hij vervolgens in de IT-dienstverlening en leerde hij de bergen elektronisch schroot achter de flitsende digitale façade kennen. Het primaire gebruik van gevonden materiaal werd gedreven door deze overwegingen.

In 2015 begon hij met een nieuwe studie aan de Academie voor Mediakunst Keulen. Friedrich Boell is betrokken geweest bij technologieën zoals reverse engineering, 3D-printen, 3D-modellering en werken op het gebied van industriële robots. In 2019 nam hij deel aan een studie-uitwisselingsprogramma naar Bogotá in Colombia.

Loading...