Anne Fie Salverda (NL)

Am I Dreaming?

Anne Fie Salverda is een animator en beeldend kunstenaar uit Leeuwarden met een fascinatie voor het vastleggen van de wereld om haar heen. Ze zoekt de grenzen van de verbeelding op door de wereld in haar werk te citeren maar ook te verdraaien en extraheren. Met haar poëtische animatie kunst heeft ze het uitgangspunt om non verbaal een verhaal te vertellen dat open is voor eigen interpretatie.
“Ik wens niet alleen om de wereld om mij heen vast te leggen, maar ook om iets nieuws hiervan te maken, op zoek naar de grenzen van verbeelding en comfort zone. Ik houd ervan om mijn omgeving te observeren, deze te citeren in mijn werk en er in de tussentijd wat surrealisme in te verwerken.”

Anne Fie heeft aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden gestudeerd en en heeft zich sindsdien sterk ontwikkeld als autonoom kunstenaar. In haar oeuvre is zij nu toe aan een eerste grote opdracht waarin zij alle ruimte krijgt om haar ideeën en ambities te verwezenlijken. Voor de Doopsgezinde Kerk aan de Wirdumerdijk maakte zij een nieuwe immersieve installatie van bewegend beeld en geluid met de werktitel ‘Binnenwereld’?. Met haast onmerkbaar veranderende, poëtische beelden zaait ze twijfel over wat je eigenlijk waarneemt, versterkt door geluid van de sounddesigner Nora Beyer.

Loading...