AJYSK!

Op 11 en 12 mei nam met het LUNA Collective van Media Art Friesland afscheid van het winkelcentrum aan de Snekertrekweg. Eens een iconisch gebouw dat vele supermarkten en andere winkels huisvestte, nu de eerste stap naar het nieuwe Spoordok. Met AJYSK! mijmerde het LUNA Collective over wat was en wat nog komen gaat.

Vele Liwwadders herinneren zich de Maxis, Jumbo, Aldi en vele andere supers en winkels in het pand aan de Snekertrekweg nog. Binnenkort gaat dit gebouw tegen de vlakte om plaats te maken voor het nieuwe Spoordokgebied.

[et_pb_video src=”https://youtu.be/lOrl3bHQfjU” _builder_version=”4.19.5″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_video] [et_pb_gallery gallery_ids=”14079,14081,14077,14075″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” _builder_version=”4.19.5″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_gallery]

Op 11 en 12 mei 2023 nam Media Art Friesland afscheid van het uitzicht van hun kantoor aan de Snekertrekweg. Het lichtkunstwerk is een gezamenlijk concept van de leden van het LUNA Collective. De grafische realisatie wordt gedaan door kunstenaar Anne Fie Salverda uit Leeuwarden. Zij heeft voor de visuals inspiratie gehaald uit het feit dat zij zelf ook jaren haar boodschappen haalde bij het winkelcomplex. Nu droomt ze in haar visuals over het verleden en de toekomst van deze plek. De sounds worden gemaakt door Marinus Groen en Michel Pitstra.

LUNA Collective is een wisselende groep teamleden van Media Art Friesland/LUNA, voor deze gelegenheid bestaande uit: Age Dijkstra, Jan Herman de Boer, Ryanne van der Leer-Keulen, Anne Fie Salverda, Marinus Groen, Andrea Möller, Michel Pitstra, Stefan Aleksandar Jovanovski en Gabe Kamphuis.

AJYSK! werd mede mogelijk gemaakt door:
Stationskwartier
BPD Ontwikkeling BV
Faber NEP Live Events
Aegon

Foto’s door Gabe Kamphuis

 

Loading...