Sonic embassy op SEE Djerba

Sonic embassy op see djerba 2019


Op 23 augustus 2019 reisten we af naar Houmt Souk, Tunesië voor het media art festival SEE Djerba. Gebaseerd op een concept en software van kunstenaar Romy Joya Kuldip Singh, ontwikkelden we de installatie SONIC EMBASSY. 

Het thema Mixed Realities van SEE Djerba 2019 inspireerde om sonische noties van onze thuisomgeving te delen met het publiek in Houmt Souk. Geluiden werden opgenomen in de Nederlandse huizen, in de straten van Leeuwarden, op het platteland en aan de kust in de buurt van de stad.

Op Djerba werden deze geluidssouvenirs uit Nederland vermengd met objecten uit de dagelijkse Tunesische realiteit. Funduq Batista in de historische medina van Houmt Souk is een voormalige vertrekruimte voor expedities naar verre landen. Het was een plek voor aankomst en vertrek, ontmoetingen, verwachtingen en verhalen van verre oorden.

Tijdens het SEE Djerba Festival dat plaatsvond van 28 augustus tot en met 1 september mengden en verenigden de geluiden van de gasten uit Friesland zich met de objecten van de Tunesische gastgevers, geactiveerd door de bezoekers. Hoe meer bezoekers kwamen en communiceerden met de installatie, hoe sterker en complexer de soundscape werd. Door bezoekers binnengebrachte talen en geluiden breidden de installatie eindeloos uit tot een speelse en fascinerende multiculturele omgeving.

: REVERB

Tijdens het verblijf op Djerba nodigden we het publiek uit om hun lokale geluiden te delen. Deze geluiden reisten mee terug naar Nederland en maakten deel uit van een tweede editie van de SONIC EMBASSY die op 30 november werd gepresenteerd als onderdeel van Fair Saturday 2019 in de stad Leeuwarden.

We zoeken ook naar nieuwe steden en gemeenschappen die geïnteresseerd zijn in het uitwisselen van notities, herinneringen en verhalen door middel van geluiden. Misschien opent een van de volgende SONIC EMBASSIES in jouw woonplaats? Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via mediaartfriesland@gmail.com.

[et_pb_gallery gallery_ids=”10524,10528,10530,10532″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” _builder_version=”4.17.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_gallery] [et_pb_video src_webm=”https://mediaartfriesland.nl/wp-content/uploads/2022/06/20190830_234632.mp4″ _builder_version=”4.17.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_video]
Loading...