IN DE VEZELS COEVORDEN

In de vezels – Coevorden


In de Gemeente Coevorden werd van 3 t/m 6 maart 2022 de voltooiing van de aanleg van glasvezel gevierd met de Lichtkunstroute Glasvezel Zuidenveld. De viering vond plaats in de vorm van lichtkunst installaties in zeven steden en dorpen, één in ieder dorp, vier avonden lang. De installaties creëerden en benadrukten de verbinding tussen de verschillende locaties door middel van licht en stonden symbool voor de verbinding die het glasvezel project tot stand heeft gebracht. Aansprekende overkoepelende titel is ‘In de Vezels’.

Stichting Media Art Friesland en het bijbehorende LUNA Collective van beeld- en geluidmakers bood aan deze kunstwerken te programmeren met een mix van bestaande werken, zowel belichting als videomapping, waarbij het ging om aanpassing van bestaande werken en eventueel nieuwe werken. Alle werken werden zorgvuldig uitgezocht voor bijzondere locaties die karakteristiek zijn voor de betreffende plaatsen (Oosterhesselen, Steenwijksmoer, Dalerveen, Dalen, Sleen, Noord-Sleen en Zweeloo).

LUNA Collective werkte hierin samen met Lichtendonker, lichtontwerper, en met enkele talentvolle kunstenaars uit de wijdere noordelijke regio. Er werd zoveel mogelijk rekening gehouden met het specifieke karakter van de streek, haar verhalen, landschap en architectuur. 

LICHTCIRKELS – Zweeloo – De Brink

Lichtcirkels van Koos de Vries. 

ANNE FIE SALVERDA – Oosterhesselen

Een levensgrote projectie geïnspireerd op de legendes over de kloof tussen de toren en het kerkgebouw.

BILDERWALD – Steenwijksmoer

Bilderwald/Beeldenbos met Augmented Reality-kunst van Gejan Stol, Raymond van Es en Sina Barkmann. 

LICHTHENGELS – Dalerveen

De lichtgevende hengels met heldere dobbers van Koos de Vries wiegen in de wind. 

SONIC EMBASSY – Dalen

In het hart van Dalen stond Sonic Embassy.

HASSAN SHEIDAEI – Sleen

Een installatie met bungelende megafoons liet een wijds landschap van schapen anders beleven.

PRIVATE MOON – Schoonoord

In het kanaal in Schoonoord dreef de poëtische verbeelding van een man die vriendschap sloot met de maan van kunstenaar Leonid Tishkov.

Loading...