Lin de Mol (NL)

Lost & Found

Steiger prins Hendrikkade

Twee koffers staan op een eenzame pier met uitzicht op het water. Helder verlicht van binnen, stralen ze op de donkere herfstavond. Ze zien eruit alsof ze door iemand gebruikt zijn: de inhoud puilt uit. Een koffer kan een leven bevatten. De dingen die we verzamelen, de dingen die we nodig hebben zijn, tegelijk de dingen die we onthouden. We proberen ons aan deze dingen vast te klampen, vooral wanneer we ons huis verliezen en wanneer het onzeker is waar onze toekomst ligt. Gedachten aan mensen op de vlucht komen op. Maar ook associaties met ouderwetse vakanties.

Kunstenaar Lin de Mol wil hiermee aanzetten tot nadenken over de mensheid als een migrerende soort, in goede en slechte tijden. Terwijl reizen in de 19e eeuw stond voor ontdekking, het zoeken naar kennis en heldendom, staat het nu voor consumentisme, migratie van armoede en een belangrijke bijdrage tot de vernietiging van onze planeet.

Onze tijden zijn nu aan het veranderen. En nu we op dit kruispunt staan, zien we geen duidelijke weg voor ons. Maar we kunnen in ieder geval in onszelf een betere weg inslaan, en dat licht met ons meedragen.

Lin de Mol is een Nederlandse kunstenaar die momenteel in Zweden woont. Ze studeerde beeldhouwkunst en film/video aan de Rietveld- en Rijksacademie in Amsterdam en volgde later aanvullende studies in film- en computertechniek in Dublin en de Verenigde Staten. Haar werk beslaat een breed scala aan media; van video-installaties tot projecten in de openbare ruimte, fotografie, korte films en tekeningen. Haar videowerken en korte films worden gedistribueerd door het International Institute for Media Art, LIMA (alle werken zijn te zien in de mediatheek) en zijn vertoond op internationale festivals in Europa, Azië, Australië en de Verenigde Staten.   

Loading...