Philipp Artus (D)

Aquatics

Parkeerplaats Oude Kerkhof

Aquatics is een innemende waterwereld waarin gegenereerde zeedieren rond bewegen en met elkaar in interactie zijn. Het kunstwerk verkent het ontstaan van leven door abstracte vormen en beweging. 

Bezoekers worden uitgenodigd om met behulp van hun eigen schepsels te ontwerpen met behulp van een tablet. Ze kunnen het type wezen kiezen, en zijn, haar of hun grootte, vorm, kleur en gedrag bepalen. Wanneer het ontwerp klaar is, wordt het nieuwe zeedier toegevoegd aan de onderwaterwereld en gaat het de interactie aan met andere figuren. Het publiek kan het leven van de eigen schepsels volgen en het generatieve ecosysteem aanschouwen.  

Philipp Artus is een multidisciplinaire kunstenaar en filmmaker gevestigd in Berlijn. Zijn experimentele animaties, lichtinstallaties en tekeningen onderzoeken de manifestaties van het leven door middel van beweging, geluid en beeld. Hij componeert audiovisuele ervaringen die speelse elementen verenigen met minimalistische structuren, tijdloze thema’s met hedendaags  observaties, turbulente versnelling met contemplatieve stilte.

Na zijn afstuderen aan de École des Beaux Arts in Nantes/Frankrijk studeerde Artus gedurende 2 jaar autodidactisch animatie, natuurkunde en muziektheorie. Daarna voltooide hij zijn postdoctorale studies aan de Academie voor Mediakunsten in Keulen/Duitsland.

Loading...