Oscar van Leest (NL)

AMBIENCE 1: AIRPORTS FOR MUSIC (FOR AIRPORTS)

Ontdek hoe een ruimte zich vormt naar muziek in een virtuele realiteit.

Rondlopen op een vliegveld, het heeft wel wat. In 1978 bracht de Britse muzikant Brian Eno een album uit genaamd  ‘Music for Airports’. Het ambient album bevat vier composities die zijn ontworpen om in een loop te worden afgespeeld met de bedoeling om de gespannen, angstige sfeer van een luchthaven te doorbreken. De muziek moest ervoor zorgen dat men rustig werd op het vliegveld en een moment vond om na te denken.

Voor zijn afstudeerproject heeft Oscar Van Leest (1994) een VR-video gemaakt waarmee hij reageert op de muziek van Eno. Oscar nam het muziekstuk als uitgangspunt om de locatie te veranderen aan de hand van de muziek. De beelden reageren op de muziek en zorgen voor een meeslepende, ruimtelijke laag over de muziek heen. Je ziet een druk knooppunt veranderen in een omgeving met eindeloze ruimtes waar de muziek van Eno op de achtergrond klinkt.

Oscar van Leest is onlangs afgestudeerd als student interactief ontwerp aan ArtEZ te Arnhem. Zijn werk is grotendeels gebaseerd op zijn fascinatie voor populaire cultuur en underground-technologie.

Loading...