Britt van den Boogaard

Trance Machine

Britt van den Boogaard nodigt bezoekers uit voor een persoonlijke ervaring die gericht is op het teweegbrengen van een staat van trance. Haar machine werkt door frequenties te vertalen naar verschillende soorten prikkels: zichtbaar, hoorbaar en tastbaar. Met input en improvisatie van Britt overlappen deze elkaar en ontstaat er een synesthetisch geheel. Het resultaat is zowel kalmerend als ontluisterend. We worden geplaatst tussen een staat van overmatige aandacht voor de werkelijkheid en een staat van dromen. Menselijk en machinaal worden samengebracht in een merkwaardig maar fascinerend ritueel: een verkenning van de waarneming en het denken, die de geest-lichaamsdeling confronteert en oplost.

PERFORMANCES

De Trance Machine kan op twee verschillende manieren worden ervaren: de eerste is een compositie die de meeste dagen ononderbroken zal spelen. Hiernaast geeft ze een gepersonaliseerde visie op haar werk met live performances.

Britt studeerde in 2020 af in Film en Fotografie aan de kunstacademie AKV St. Joost in Breda. Ze verkent de grenzen van film als medium. Haar werken, zoals “Trance Machine”, worden vaak met de hand gemaakt.

Loading...